Boektip 3: Relax Kids – Sprookjesmeditaties voor kinderen

Relax KidsVoor wie?

Voor alle kinderen die wel eens moeite hebben met de overgang van dag naar nacht.

Waarom lezen?

Kinderen doen de hele dag indrukken op. Veel kinderen zijn erg gevoelig voor alle prikkels uit hun omgeving en vinden het ‘druk in hun hoofd’. Net als voor volwassenen kan het voor kinderen een hele kunst zijn om de dag ’s avonds af te sluiten, naar hun ‘binnenwereld’ te gaan en tot rust te komen. In dit boekje staan korte sprookjesmeditaties die letterlijk tot de verbeelding spreken en een veilig en ontspannen gevoel oproepen bij het kind. Het kind visualiseert bijvoorbeeld dat het in de lucht vliegt en zijn of haar lichaam ontspant. Elk verhaaltje eindigt met een positieve affirmatie, zoals: ‘Ik ben vrij.’

Ik lees een kind wel eens zo’n verhaaltje voor aan het einde van een gesprek en vaak vindt hij of zij het fijn om dit thuis voort te zetten. Een knus bedritueel met papa of mama! Auteur Marneta Viegas heeft overigens nog meer meditatieboeken geschreven voor kinderen, zoals ‘De Wens Ster’ en ‘De Toverdoos’.